2012 – 150 de ani de la nasterea lui Gustav Klimt

Gustav Klimt este unul dintre cele mai importante nume de artisti austrieci, membru fondator de mare insemnatate al miscarii artistice Viena Secession. Mai mult decat atat, lucrarile lui Gustav Klimt se regasesc in toate topurile legate de vanzarile de opere de arta; o importanta perioada de timp situandu-se pe locul intai in aceste topuri. Daca ne uitam la clasamentul celor mai scumpe lucrari de arta vandute in toate timpurile, Portretul lui Adele Bloch-Bauer este pe locul 4, acesta tranzactionandu-se in 2006 cu fabuloasa suma de 135 de milioane de dolari.

Anul acesta cu ocazia implinirii a 150 de ani de la nasterea artistului, Viena este gazda unor manifestari speciale dedicate artistului – in special expozitii cu tablori ale acestuia sau ale discipolilor sai (intre care cei mai cunoscuti este Egon Schiele).

Pentru iubitorii de arta moderna sau pentru cei care oricum tranziteaza Viena, expozitiile dedicate lui Klimt nu trebuie ratate.

Tips & tricks

– Cea mai mare expozitie permanente Gustav Klimt este gazduita in Muzeul Belvedere (zona Upper Belvedere)

– Un alt muzeu care nu trebuie ratat este Muzeul Cladirii Secession (situat chiar in centrul istoric al Vienei , si care reprezinta si unreper arhitectural)

Articole similare

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea