,, Aurul negru” Pelzmann

Uleiul din sambure de dovleac, denumit aurul negru.

Încă de acum 70 de ani la moara de ulei Pelzmann din Wagna în Stiria de Sud se presa uleiul din sâmburi de dovleac. Aceasta afacere a inceput ca si o afacere de familie, iar in decursul anilor a devenit lider de piata pe plan mondial.

Aici se combină într-un mod unic reţetele de producţie vechi, tradiţionale cu cele high-tech. Pentru ulei se folosesc doar seminţele fără coajă ale dovlecilor de ulei din Stiria. Întâi acestea sunt uşor prăjite, împrumutând astfel uleiului gustul bun cu aromă de nucă, mirosul care aduce a caramel şi culoarea neobişnuită de un verde- negru. Uleiul Pelzmann, un produs de primă presă cu adevărat natural, nu este alterat cu nici un fel de aditivi. Această delicatesă culinară, ce este un bun exemplu pentru „magazinele de delicatese ale Austriei“, se foloseşte la salate, supe şi mai nou chiar şi pentru deserturi.

Articole similare

  • Nu am gasit articole similare
  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea