
O vizita in Austria este un bun prilej pentru a te delecta cu delicioasele mancaruri specifice. Ar trebui sa incercati macar o data cateva din urmatoare feluri traditionale:
Feluri traditionale:
Spareribs – coaste de porc (cu trei feluri de sosuri – hrean, usturoi etc.)
Schweinsstelze – ciolan/genunchi de porc (tinut in bere si apoi prajit)
Tafelspitz – carne de vita fiarta servita cu sos de hrean cu mar si galuste din cartof ras etc.)
Zwiebelrostbraten – friptura cu ceapa rosie prajita
Wiener Schnitzel – snitel vienez
Erdaepfelsalat – salata de cartofi
Supe:
Fritattensuppe – supa (de obicei de vita) cu clatita
Nudelsuppe – supa cu taietei/paste
Knoedlsuppe – supa cu galuste
Gemuesesuppe – supa de legume
In Austria nu exista borsuri.
Dulciuri:
Sachertorte – cel mai intalnit tort/prajitura in Austria
Mohr im Hemd – o prajitura cu cacao, sos de ciocolata cald si frisca (prajitura tipic vieneza)
Eismarillenknoedl – galuste de inghetata umplute cu caise (Tichy)
Apfelstrudel – strudel cu mere
Topfenstrudel – strudel cu branza de vaci si stafide
Marmeladekrapfen – gogosi cu marmelada (de obicei de caise)
Foarte multe feluri de dulciuri contin Mohn – seminte de mac, Marillen – caise sau Topfen – branza dulce de vaci.






Preluari de pe site-ul turismark.ro