Delicii culinare in Austria

 

O vizita in Austria este un bun  prilej pentru a te delecta cu delicioasele mancaruri specifice. Ar trebui sa incercati macar o data cateva din urmatoare feluri traditionale:

Feluri traditionale:

Spareribs – coaste de porc (cu trei feluri de sosuri – hrean, usturoi etc.)

Schweinsstelze – ciolan/genunchi de porc (tinut in bere si apoi prajit)

 Tafelspitz – carne de vita fiarta servita cu sos de hrean cu mar si galuste din cartof ras etc.)

Zwiebelrostbraten – friptura cu ceapa rosie prajita

Wiener Schnitzel – snitel vienez

Erdaepfelsalat – salata de cartofi

Supe:

Fritattensuppe – supa (de obicei de vita) cu clatita

Nudelsuppe – supa cu taietei/paste

Knoedlsuppe – supa cu galuste

Gemuesesuppe – supa de legume

In Austria nu exista borsuri.

Dulciuri:

Sachertorte – cel mai intalnit tort/prajitura in Austria

Mohr im Hemd – o prajitura cu cacao, sos de ciocolata cald si frisca (prajitura tipic vieneza)

Eismarillenknoedl – galuste de inghetata umplute cu caise (Tichy)

Apfelstrudel – strudel cu mere

Topfenstrudel – strudel cu branza de vaci si stafide

Marmeladekrapfen – gogosi cu marmelada (de obicei de caise)

Foarte multe feluri de dulciuri contin Mohn – seminte de mac, Marillen – caise sau Topfen – branza dulce de vaci. 

 

descărcare descărcare (3) descărcare (1) images 13961 descărcare (2)

 

Preluari de pe site-ul turismark.ro

Articole similare

  • Nu am gasit articole similare
  • Cumparaturi la eMAG
  • Profil Google Plus Delia Mircea