Faimoasele baluri vieneze

Inca de la Congresul de la Viena , Austria este cunoscuta pentru balurile magnifice si pompoase de mare anvergura care au loc anual in orasul vienez. În fiecare an, în Viena au loc peste 450 de baluri. Vechea tradiţie a balurilor carnavalului trăieşte şi astăzi în oraş. Se dansează în ritm de vals, în măsură de trei timpi, dar doritorii pot opta şi pentru discobeatul care răsună din spaţiile învecinate. Aceste evenimente dansante se organizeaza in perioada carnavalului si sunt prezenti oameni de peste tot din lume, muzica ajungand sa incante locuri aflate pe intre mapamond. Aceste baluri au loc atat in orasul vienez, cat si in alte orase in care dansul, muzica si voia buna sunt omniprezente.

Prin urmare, pe calendarul balurilor sunt trecute evenimente precum Balul Medicilor, Balul Poliţiştilor, Balul Cofetarilor, Balul Proprietarilor de Cafenele şi chiar un bal al persoanelor fără adăpost şi al azilanţilor.

De un renume legendar se bucură şi Balul Operei ţinut la Opera de Stat Vieneză. În această zi aveţi unica ocazie de a nu fi obligat să admiraţi faimosul Teatru de Operă de pe Ringstraße de pe locurile ieftine din fundul sălii, ci să-l trăiţi de-a dreptul „backstage”, înconjurat de celebrităţi din lumea muzicală. Cel mai dulce bal este Bonbon Ball din Wiener Konzerthaus. Balul este renumit pentru atmosfera lui veselă, informală. Odinioară, la Kursalon Wien fraţii Strauß îşi sărbătoreau cele mai răsunătoare succese, acum, aici se va dansa pe ritmuri de vals la Balul Johann Strauß .La Balul Florilor clădirea primăriei se transformă într-o neasemuită mare de flori.

 

Articole similare

  • Nu am gasit articole similare
  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea