Fauna si flora din Austria

In acest material dorim sa va prezentam care sunt speciile de plante si de animale pe care le puteti regasi atunci cand calatoriti in aceasta tara. Austria detine numeroare specii de plante si de animale, multe din ele aflandu-se sub stricta protectie.

Fauna: In Austria predomina fauna central-europeana si se regasesc urmatoarele vietuitoare: cerbul, caprioara, iepurele, fazanul, vulpea, bursucul, jderul, potarnichea.

page

In regiunile alpine se intalnesc capra neagra, marmota, vulturul si corbul.

page

Caracteristic pentru fauna panonica este paradisul pasarilor din centura de stuf din jurul lacului Neusiedlersee, unde se regasesc: batlanul, lopatarul, ciocintorsul, gasca salbatica.

page

De cativa ani exista din nou o mica populatie de ursi, care se intalneste mai ales in regiunile muntoase impadurite din sud si centrale.

Flora: Varietatea reliefului si climei favorizeaza o flora deosebit de bogata in specii. Austria se numara printre tarile cele mai bogate in paduri ale Europei. Caracteristice sunt padurile de foioase (stejar, fag), respectiv cele mixte (fag, molid), in regiunile inalte molidul, laricea şi pinul.

page

Flora alpina: este foarte variata si plina de culoare. Se regasesc plante precum: floarea de colt, gentiana, garofita, arnica, azalee, erica, etc.
page

In marginea de nord a Alpilor domina in special pasunile, in spatiul panonic subarboretul, padurile amestecate de foioase si vegetatia de stepa. La est de lacul Neusiedlersee se gaseste o flora specifica stepei sarate.

page
Parcurile nationale ale Austriei se intind pe un procent de 3% din suprafata tarii. Numeroare peisaje, respectiv zone naturale parca iti fura privirea, asa cum sunt de exemplu padurile virgine si cele umede.

Clipboard04

Articole similare

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea