Innsbruck – cel mai frumos oras pe care nu trebuie sa il ratezi

Innsbruck este capitala provinciei Tirol . cu 120.000 de locuitori acesta este al cincilea cel mai mare oras din Austria. Innsbruck a fost unul dintre cele opt orașe gazda din Campionatul European de Fotbal din 2008 . Orasul a găzduit de două ori Jocurile Olimpice de iarnă ceea ce il face nu numai un oraș interesant și frumos , dar  si ” cea mai mare statiune de schi din Alpi ” . Acesta este situat în apropiere de Munchen .

Cum  se ajunge aici cu avionul?

Aeroportul Innsbruck Kranebitten este cel mai mare aeroport din Tirol. In prezent, zboruri regulate sunt de la Viena si de la Lufthansa din Frankfurt. Zboruri de sezon ( deosebite în iarna) sunt disponibile de la mai multe destinații din Marea Britanie , Țările de Jos , precum și de la Berlin , Dusseldorf , Hamburg , Kiev și Moscova

Despre Cardul Innsbruck

Cardul Innsbruck ofera intrare gratuita la toate atractiile orasului si permite folosirea gartuita a transportului public (inclusive linia TS). Cu ajutoru acestui card aveti access i la o urcare si coborare la Nordkette, Patscherkofel și Axamer Lizum și intrare gratuită la Lumea de cristal a lui Swarovski în Wattens. Valabilitatea cardului este de 24/48/72 de ore si poate fii achizitionat de la Centrele de informatii Innsbruck.Cardul Innsbruck este destul de scump , 31/39/45 euro pentru 1/2/3 carduri zi. Linia de autobuz Vizitatorul ( TS ) conectează principalele atracții din Innsbruck . Cu toate acestea, există întotdeauna o linie mai ieftina de transport public care merge la aceeași destinație , deși ar putea dura mai mult timp .

Biserici și catedrale

Hofkirche , Universitätsstraße. Hofkirche din Innsbruck este un mormânt monument fiind  al unui  împărat ( de împărat Maximilian I ) fiind cel ami important monument de acest gen din Europa . Intrare : 5 EUR , redus : 4 EUR , inclus Innsbruck -Card .  St Jacob  –

Catedrala Sfântul Iacob la ( Dom zu St. Jakob ) , Domplatz . Catedrala in stil Baroc, construita de Lucas Cranach cel Bătrân . Din 1717-1724 a fost reconstruita ( după avaria la un cutremur ) în conformitate cu planurile lui Johann Jakob Herkomer și Johann Georg Fischer . Intrarea este libera .

Wiltener Basilika , Haymongasse . Este o biserica in stil baroc, cu Rokkoko – stuc , construita in 1751-1756 . Intrarea este libera .

Stift Wilten , Klostergasse . Mănăstire Premontrei cu o biserică în stil baroc , nu departe de Wiltener Basilika . Intrarea este libera .

Castele și Palate

Schloss Ambras  este un castel in stil renascentist , care a fost construit , în numele arhiducelui Ferdinand al II-lea de Tirol . Interesant de vazut sunt portretele- și armuri – colectii de arta, sala spaniolă și grădina palatului . Tarif : Aprilie – octombrie : € 10 . Decembrie-martie : € 7 .

Bergiselschanze (,,turnul’’de sarituri de schi). Datorita locatiei acestuia (la sud de Innsbruck) este considerat un nou land. Este o cafenea in varf, care ofere privelisti minunate ale Innsbruck-ului si toti muntii cate inconjoara. In timpul evenimentelor sportive, acest turn nu este accesibil, si este  nevoie de un tichet de acces pentru a se putea intra.

Memoriale

Annasäule (St. Anna Column), este o coloana create din marmura din Tyrol  in anul 1706 in memoria retragerii trupelor bavareze.

Triumphpforte (Triumphal Arch), Maria-Theresien-Straße (Southen end of Maria-Theresien-Straße)- a fost construita in memoria marajului dintre arhiducelui Leopold si printesa spaniola Maria Ludovica.

Muzee

 • Alpinist Association Museum
 • Anatomical Museu
 • Bell Museum, Graßmayr
 • Hofburg,
 • Das Tiroler Panorama
 • Maximilianeum Goldenes Dachl
 • Riesenrundgemälde
 • Stadtturm Innsbruck
 • Tiroler Landesmuseum
 • Tiroler Volkskunstmuseum

Parcuri

 • Alpengarten
 • Botanischer Garten
 • Hofgarten

Evenimente

Tiroler Abend with the Gundolf Family – de aproape o jumătate de secol acest spectacol este vizitat de mii de turiști și oferă o perspectivă bună asupra culturii tradiționale tiroleze si imbina urmatorul meniu:  yodeling , dansuri traditionale , piese de teatru , muzică și îmbrăcăminte toate amestecate cu împrejurimile tipice . New Orleans Festival – de cand New Orleans este orasul partener al lui Innsbruck in fiecare vara se tine un eveniment ce se focuseaza pe muzica Jazz, Blues , Gospels

Sariturile cu schiurile – are loc in jurul Anului Nou , moment in care locuritorii din Austria isi demonstreaza patriotismul. Austriecii sunt foarte competitivi in ceea ce priveste domeniile alpine

La sfarsitul primaverii o mulțime de cluburi si pub-uri participa la evenimentul  Sound City, eveniment în care centrul orasului Innsbruck devine o rețea de discoteci . Autobuze Shuttle circula în jurul orașului și duce oaspeții în diferite locații în care o serie de DJ internaționali sunt prezenti.

Shopping Mall in Innsbruck

Rathaus Gallerien, se afla la 2 minute de mers pe jos de orașul vechi , intrarea principală prin Maria – Theresien – StraßeKaufhaus Tyrol, este un mall deschis recent cu cinci niveluri , situat chiar în centrul orașului vizavi de Rathaus Gallerien .Sillpark ( chiar în afara orașului – faceți la dreapta de la gara ( Hauptbahnhof )

Unde sa mancati?

Cammerlander – mancare delicioasa si personal foarte prietenos

Gasthaus Anich – aceasta este o adevarata tavern, cu preparate traditionale din bucataria austriaca.  Nu este foarte aglomerata, preturi moderate si are zone pentr nefumatori.

Shere Punjab – Acesta este un restaurant indian adevărat cu preparate delicioase cu specific indian situat în centrul orașului . Portii mari la prețuri moderate

Magic Pizza KebabMamma Mia

 

 

 

 

 

Articole similare

 • Cumparaturi la eMAG
 • Cumparaturi la FashionDays
 • Profil Google Plus Delia Mircea