Itinerariu : Viena -Salzburg

Pentru cei care prefera ca in vacanta sa calatoreasca mult si sa descopere lucuri noi, iata o propunere pentru o vacanta de 5 zile in Austria, pe traseul Viena- Salzburg.
Ziua 1
Odata ajunsi in Viena, dupa cazare , se poate incepe cu vizitarea capitalei, un minunat centru cultural, muzical si al arhitecturii clasice si totodata caminul faimosului psihanalist Sigmund Freud.

Ziua 2
Si cum  o zi nu este suficienta pentru a descoperi tot, in ziua a doua se continua vizitarea orasului. Cateva sugestii : Opera de stat, Muzeul de arta, palatul Schonbrunn care a fost resedinta imparatesei Elizabeth, alintata ”Sisi” de catre austrieci.

Ziua 3
Dupa un mic dejun traditional va recomandam sa luati trenul catre Salzburg (nu e graba fiindca pleaca din ora in ora). Calatoria dureaza 2 ore si jumatate –iar traseul este unul pitoresc, de-a lungul unor munti si lacuri.
Dupa cazare in Salzburg se poate incepe vizitarea acestui minunat oras baroc, locul nasterii compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart.

Citeste aici mai multe despre Mozart.

Iata aici un top pentru 10 obiective turistice in Salzburg.

Ziua 4
Pentru ziua a patra va recomandam sa continuati vizitarea orasului dar sa faceti si un tur in jurul Salzburgului deoarece sunt multe atractii care merita vazute .
Cele mai importante atractii ale orasului sunt : Getreidegasse, locul nasterii lui Mozart, catedrala, biserica sf. Petru, gradinile Mirabell cu faimoasele statui in care cei care au vazut filmul sunetul muzicii vor recunoaste locatia scenei “Do-Re-Mi”.

Ziua 5

Ultima zi presupune intoarcerea la Viena cu acelasi tren si in functie de timpul ramas se poate continua vizitarea orasului.

Citeste si :
Viena, orasul cu cel mai puternic iz epocal

Obiective turistice in Viena

 

Articole similare

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea