
Mancaruri traditionale
Primul lucru care ar trebui sa iti vina in minte cand te gandesti la meniul austriac este snitelul vienez. Wiener Schnitzel nu a fost inventat in Viena, dar a devenit un simbol culinar raspandit in lumea intreaga. Austriecii folosesc de obicei carne de vitel pentru snitele, dar aceasta poate fi inlocuita de carne de pui, curcan sau porc.
Tafelspitz este un alt fel de mancare specific austriecilor.Carnea de vita fiarta este de obicei servita cu sos de hrean si mere.
Käsespätzle este varianta austriecilor pentru macaroanele cu branza ale italienilor, doar ca prefera sa adauge ceapa pentru a-i da un alt gust. Si gulasul unguresc (Gulash) a fost preluat de cei mai multi localnici.
In materie de supe, cea mai cunoscuta este Wiener Suppentopf, care consta in taitei cu bulion, carne de vita si carnati vienezi taiati feliute.
Cand vine vorba de desert, nici nu stii ce sa incerci mai intai dintr-o cofetarie austriaca. Mai mult ca sigur, o sa-ti faca prima data cu ochiul Sacher Torte, cel mai cunoscut tort din intreaga lume, preparat prima data in 1832. Desigur, nu vei putea sa refuzi nici Linzer Torte, pregatit dupa o reteta veche de mai bine de 350 de ani.
Wiener Apfelstrudel este delicatesa in materie de patiserie, in timp ce specialitatile Vanillekipferl fac de fiecare data un Craciun memorabil pentru familia austriaca. Mai mult decat atat, pralinele cu martipan din orasul natal al lui Mozart va vor cuceri pe loc.
Bauturi specifice
Cafeaua a devenit o adevarata arta in Austria o data cu invazia turcilor, astazi bucurandu-se de numeroase varietati pentru toate gusturile. In plus, ati auzit, daca nu chiar ati si baut cel putin o data cappuccino vienez, o specialitate cu multa crema si ciocolata vieneza.
Vinul servit la masa provine, in general, din culturile de vita de vie din estul Austriei. Cidrul este de asemenea preferat de localnici, dar bautura nationala a Austriei este Almdudler, o bautura carbogazoasa dulce, preparata din suc de mere si ierburi aromate.
Sursa: ecuisine.ro