Michaelerplatz – Piata Sf Mihail din Viena

 

Michaelerplatz este una dintre cele mai celebre piete din Viena in principal datorita proximitatii sale de Hofburg, Palatul Imperial din Viena si a altor obiective turistice importante din capitala Austriei.

poza-michaelerplatz-1

Michaelerplatz este dominata de impresionanta poarta neo-baroca de la Palatul Hofburg .In partea opusa Palatului Hofburg se gaseste una dintre primele cladiri moderne ale Vienei, Looshaus.

Wien_01_Michaelerplatz_a-2

Cea mai veche cladire din Michaelerplatz este Michaelerkirche, biserica ce a servit vreme indelungata drept biserica a imparatilor austro-ungari. In centrul pietei se gaseste o zona deschisa in care se afla o serie ruine romane si medievale.

Casa Loos din Viena, un exemplu de arhitectura moderna

In zilele noastre Looshaus este greu de observat cand te indrepti spre Michaelertrakt, dar atunci cand a fost construita in 1911 a generat o multime de controverse datorita fatadei sale foarte moderne si lipsei decoratiunilor, lucruri foarte neobisnuite pentru Viena epocii baroce.

michaerplatz-3

Palatul Herberstein

Vizavi de Looshaus se gaseste o alta cladire vieneza, Palatul Herberstein, construit intre anii 1896 si 1897. A fost facut in locul unei alte cladiri, Palatul Dietrichstein, care a fost celebru pentru Cafeneaua Griensteidl, unde un grup de tineri poeti si scriitori cunoscuti sub numele de Jung-Wien se aduna in mod regulat.

Wien_Michaelerplatz-4

Michaelerkirche, Biserica Sf Mihail din Viena

Biserica Sf Mihail, Michaelerkirche, este fosta biserica parohiala a monarhilor austrieci. A fost ridicata prima data in anul 1221 si extinsa apoi in mai multe randuri astfel incat astazi este formata dintr-un amalgam de stiluri arhitecturale. Turnul este in stil gotic si dateaza din secolul al 14-lea iar fatada este in stil neo-clasic si dateaza din 1792.

michaelerplatz-5

Articole similare

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea