Mostviertel – partii de schi, gastronomie, aventura, traditii

Vara este pe sfarsite si cu siguranta iubitorii de schi se gandesc deja cum zboara pe partii. De la incepatori, la avansati puteti incerca toate partiile din Alpi.

 Mostviertel se gaseste in Austria de Jos , zona montana  romantica, dar salbatica fiind brazdata de chei stancoase. Nu lipsesc livezile de o frumusete imbietoare si nici padurile care invelesc tinutul,  iar altitudinile inalte ne cheama la aventura.

In ceea ce priveste gastronomia, Mostviertel este una din cele mai productive din Austria de Jos. Se face must din struguri, pere, mere etc.  Struguri de vin din cel mai bun soi si de cea mai buna calitate se gasesc in regiunea viticola Traisental.

Cunoscut si sub frumosul nume de ‘Leaganul Austriei’, Mostviertel este aproape de autostrada, accesul aici putandu-se face destul de usor cu autoturismul propriu, daca mergeti circa 100 de kilometri in Vestul Vienei.

In Alpii Mostviertler sunt la dispoziţie 24 de destinatii atractive de excursie gratuite. Iarna, in apropiere de Viena, Alpii din Mostviertel reprezinta una din zonele de ski usor accesibile pentru romani. Va veti delecta ochii cu ape salbatice, stanci bizare , si multe pesteri pline de mister.     Nu ezitati sa descoperiti frumusetea impresionantă a parcului ‘Natural Otscher Tormauer’.

Dintre traditiile tinutului cultural Mostviertel se pot admira si multiplele manastiri, biblioteci si grădini. Tot aici se mai afla situat orasul turnurilor, ‘Waidhofen an der Ybbs’, impreuna cu binecunoscutele  manastiri Lilienfield si Seitenstetten sau Gaming, Herzogenburg.

schallaburg_mostviertel_sommer

 

 

mostviertel-huegellandschaft

 

 

FRHLIN~1

Articole similare

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea