Nordic walking

In pachetele multor pensiuni si hoteluri din Austria figureaza la posibilitati de relaxare – Nordic walking.

Nordic walking este de fapt o metoda de training pentru intregul corp. Reprezinta o activitate fizica perfecta, pentru toate varstele si toate gradele de pregatire fizica si utilizeaza bete asemanatoare celor pentru ski. Se aseamana cu un mers obisnuit, dar se diferentiaza prin utilizarea acestor bete fapt ce determina utilizarea musculaturii superioare a trunchiului, mai putin folosita intr-un mers obisnuit.

Metoda a fost dezvoltata in Finlanda, de catre schiorii de Cross Country , ca si parte din pregatirea lor de vara. Metoda s-a raspandit rapid, in special in Tirol .

Exista multe beneficii, printre care :arderea grasimilor, imbunatatirea stabilitatii si posturii, tonifierea partii superioare a corpului, etc.

In inima regiunii Olympia Seefeld din Tirol exista in jur de 266 km de trasee pentru Nordic walking. De asemenea, in Ferienland Kufstein tot din Tirol, exista 335 km de traseu iar pe platoul Mieminger din vecinatatea Innsbruck exista 16 rute in mijlocul unui peisaj alpin extraordinar.

Articole similare

  • Nu am gasit articole similare

Tags

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea