O vizita in Graz, toamna

Graz se mai intituleaza si capitala a deliciilor culinare. Si pe buna dreptate.Pe masura ce copacii isi schimba culoarea si zilele sunt mai scurte , toate camarile sunt pline cu dovleci, struguri de sezon si carne de vanat, atat de specifice toamnei.

 Chiar daca principala utilizare a dovlecilor este pentru extragerea uleiului, totusi in bucataria locala ocupa un loc important in randul delicateselor vegetale. Pe de alta parte, strugurii reprezinta una din speciile de plate cel mai demult cultivate. Aici, in Styria se gasesc intr-o mare varietate : atat ca si fructe dar si ca si sucuri si mai ales ca si vinuri exceptionale.

Trecand acum in alt registru, carnea de vanat difera de celelalte tipuri de carne prin gustul aromat, puternic individualizat si mai ales prin continutul redus de grasime.

In perioada 22.11-24.12.2013 in Graz se sarbatoreste Adventul, sau perioada de dinainte de Craciun, care inseamna : lumini mirifice, piete impodobite spectaculos in zona veche a orasului, trenul de Advent si multe alte atractii.

Articole similare

  • Nu am gasit articole similare
  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea