O zi cu bicicleta in Austria

Mersul cu bicicleta a devenit una dintre cele mai populare si interesante moduri de a experimenta peisajele unice in Austria. Ciclismul prin Austria este un mod foarte placut de a cunoaste aceasta frumoasa tara. Ciclist de weekend sau impatimit al traseelor dificile, se gasesc rute din belsug si pentru toate gusturile. In materialul urmator am selectat patru trasee pentru pitorescul peisajului si pentru punctele lor de interes.

Traseul Dunarii, din Passau la Viena (sau Hainburg)

Traseul Dunarii este de departe cel mai frumos si cunoscut traseu de ciclism din Austria, iar aceasta ruta cu siguranta va furniza impresionante drumetii prin peisaje de vis. Acest traseu incepe din orasul istoric ce se afla la granita Austriei cu Germania, orasul Passau, dupa care se continua cursul Dunarii pana in capitala. De-a lungul acestui traseu veti intalni orase asupra carora puteti face popas , precum Linz sau regiunea Wachau, regiune arhicunoscuta pentru faimoasele sale podgorii, precum si o multime de castele pe care le puteti admira de-a lungul cursului Dunarii.

Traseul Vorarlberg si lacul Constanta

De ce sa nu degustati de la sursa faimoasa ciocolata Milka (vacuta mov din Alpi) facand un tur al fabricii Suchard in timpul traseului de ciclism?! Inconjurat de un decor montan maiestuos si amplasat intre cinci vai, orasul istoric Bludenz este punctual de plecare al acestui traseu alpin. Ciclistii vor experimenta diversitatea peisajului din Vorarlberg , cea mai vestica provincie din Austria, iar de-a lungul acestui traseu, pe langa ciclism se mai pot experimenta si drumetii, pescuit. Urmand apoi spre nord cursul Rinului, veti ajunge in cele din urma la Bregenz, faimos pentru festivalurile muzicale de vara, pe o scena plutitoare pe lacul Constanta.

Traseul Tauernradweg, de-a lungul raurilor Salzach si Saalach

Acesta ar putea fi unul din cele mai interesante trasee de bicicleta din Europa. Frumuseti naturale, cele mai mari cascade din Europa, un tur al orasului Salzburg, toate acestea se numara printre atractiile traseului. aveti doua optiuni pentru a ajunge la Salzburg: sa continuati pe cursul raului Salzach spre pesterile de gheata din Werfen si minele de sare din Hallein; sau sa alegeti ruta pe raul Saalach, vizitand locuri fermecatoare ca Maria Alm si Lofer, pe scurtatura bavareza spre Salzburg.

Traseul lacurilor din Salzkammergut

Acest traseu include nu mai putin de 13 lacuri, oferindu-va sansa pauzelor de inot, pescuit, navigatie sau drumetii. In definitiv, nu va grabeste nimeni, sunteti in concediu. Traseul este circular, astfel ca puteti porni de oriunde. Punctul „oficial” de pornire este Salzburg, de unde traseul o ia spre sud-est, prin St. Gilgen pe lacul Wolfgang, catre St Wolfgang si Bad Ischl, locul favorit de vacanta al imparatului Franz Josef (vizitati neaparat fosta lui cabana de vanatoare).

 Tomoiaga Oana

Articole similare

Tags

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea