Obiective turistice in Viena: Stephansplatz

Daca ajungi in Viena nu ai cum sa nu te opresti pentru cateva minute in Stephansplatz, celebra piata din centrul Vienei.

Numele pietei vine de la cea mai impunatoare cladire – catedrala Stephansdom – una din cele mai inalte biserici din lume.

La vest si sud, piata este inconjurata de faimoasele strazi Graben si Karntner Stasse iar in directia opusa catedralei se afla moderna cladire Haas-Haus .

Atasat de catedrala sta inaltul turn Stephansdom Hochturm cunoscut si sub numele de de Steffl (micul Stefan) .A fost construit pe parcursul a 65 de ani, intre 1368 si 1433 . De-a lungul istoriei a fost utilizat ca punct de observatie sau post de comanda in timpul conflictelor. Pana in varf sunt 343 trepte care dau catre o ingusta fereastra .

Tot aici se afla si una din cele mai aglomerate statii de metrou. In 1973, in timp ce se efectuau sapaturi pentru linia de metrou, s-a descoperit aici o capela medievala – Virgilius Chapel, la 12 metri sunt nivelul curent al pietei.Acum se poate vizita capela prin intrarea de la metrou. In Evul Mediu, catedrala Stephansdom era inconjurata de un imens cimitir. In acest cimitir exista o singura capela, de dimensiuni reduse, inchinate Sf. Maria Magdalena, unde se oficiau ceremoniile funerare.Capela Virgilius este situata sub acesta capela. Cimitirul a fost inchis in 1732 iar Capela Sf. Maria Magdalena a fost distrusa de un foc in 1781.

In jurul pietei se gasesc peste tot cafenele, patiserii, magazine cu suveniruri, magazinele celor mai cunoscute branduri , hoteluri luxoase.

 

Articole similare

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea