Orasul Linz

Linz este al treilea  oras ca marime din Austria, situat in Austria Superioara (Oberösterreich).

Unde puteti petrece timpul in Linz ?

Strada principala pentru plimbare este Landstraße .

In Linz poate fi gasita cea mai veche biserica din Austria , Biserica Sf. Martin, construita in perioada carolingiana. Alte biserici care pot fi vizitate sunt : Catedrala Sf. Maria (Mariendom) sau biserica Pöstlingberg , situata pe dealul Pöstlingberg, care constituie si un loc de pelerinaj.

Puteti vizita Casa Bruckner – o sala de concerte denumita dupa compozitorul Anton Bruckner, care s-a nascut in Ansfelden, un mic oras langa Linz.

Compozitorul Wolfgang Amadeus Mozart a scris Simfonia a 36-a în Linz pentru un concert ce trebuia să aibă loc aici, lucrarea fiind astăzi cunoscută ca și Simfonia Linzului.

In ce priveste muzeele, trebuie neaparat sa vizitati Muzeul de arta Lentos, deschis in 2003 si considerat unul din cele mai importante muzee de arta moderna si contemporana din Austria.

Colectiile cuprind atat capodopere ale picturii europene din prima jumatate a secolului 20 cat si arta grafica si fotografica.

Muzeul este deschis de marti pana duminica , intre orele 10 am si 6 pm, iar joia este program prelungit – pana la 9 pm.

(P) Cauta acum cea mai buna varianta de pret – comparatie online intre mii de oferte

Intre Lentos si Casa Bruckner se afla “Donaulände“, un parc situat de-a lungul raului si care este un loc de relaxare si de intalnire in cursul verii. In acest parc are loc festivalul Ars Electronica si “Linz Fest”.

Ars Electronica Center (AEC) este un muzeu si un centru de cercetare, specializat in „new media”, care atrage artistii orientati spre noi tehnologii. Festivalul anual Ars Electronica este dedicat acestora.

Un alt punct de interes este Stadionul Gugl, unde joaca echipa LASK (Linzer Athletik Sport Klub) care este a treia echipa de fotbal ca vechime in Austria.

In 2009, Linz a dobandit titlul de capitala culturala europeana.

 

Articole similare

Tags

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea