Sfarsit de an la Salzburg

 

Ziua de 31 decembrie este ziua Sfantului Silvestru – prin urmare, austriecii se refera la sfarsitul de an cu termenul de Silvestru. Salzburg ofera o varietate de activitati care sa faca sfarsitul de an o destinatie atractiva pentru multi vizitatori care aleg sa petreaca ultimele zile ale anului in acest loc.

 

Desi marea majoritate vin atrasi de zonele montane din sud, acolo unde sunt partii de ski din belsug, exista totusi si vizitatori carora le place sa petreaca timpul in oras, amestecandu-se cu localnicii.

De regula orasul organizeaza dupa-amiaza concerte publice . Tot in zonele publice exista piete unde se vinde vin si Punsch fierbinte (ceai cu rom si suc de portocale) precum si mici gustari traditionale.

Marea majoritate a localurilor sunt deschise pana tarziu, insa cei mai multi turisti se aduna in Domplatz sau in piata Kapitelplatz unde asculta muzica live.

In Salzburg veti gasi multe restaurante sofisticate care pregatesc meniuri speciale si exclusiviste de Craciun, cateodata insotite de concerte clasice sau mici spectacole. La miezul noptii toata lumea iese afara pentru a admira focurile de artificii lansate de pe fortareata Hohensalzburg, in sunetul clopotelor bisericilor si a sampaniilor deschise.

 

In 1 ianuarie are loc Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonicii din Viena, transmis live peste tot in lume si care este unul dintre cele mai populare show-uri de televiziune austriece.

 

Articole similare

  • Nu am gasit articole similare

Tags

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea