Spa si wellness in Austria

In Austria se pune mare accent pe aceste modalitati de relaxare. Turistii care merg la ski in Austria vor constata ca aproape fiecare hotel detine un centru spa foarte bine amenjat sau cel putin o sauna.Hotelurile se intrec in pachete de intretinere corporala, cu produse cosmetice de calitate.

Cei care nu au la hotel astfel de centre vor gasi cu siguranta ansambluri publice cu piscine termale, diverse tipuri de saune , jauzzi, masaj, etc.

Printre cele mai renumite astfel de centre in Austria se numara :

Aqua Dome în Ötztal (Tyrol) – un complex cu apa termala, cu un aspect futurist -cu lumini fluorescente care se reflecta pe peretii exteriori.

Piscinele alimentate cu apa termala au o temperatura de 34 / 36 grade.

 

Alpentherme, Bad Hofgastein, Salzburg

In cei peste 600 mp si 2 etaje , vizitatorii descopera o ambianta deosebit de incantatoare- in curtea interioara exista o fantana arteziana cu apa pura de izvor.

Sauna traditionala este atat de spatioasa incat incap 50-60 de persoane. Exista un program special de sauna cu infuzii – in fiecare ora, incepand cu ora 2pm.

Exista apoi o zona de dusuri unde turistii se pot racori dupa reprizele de sauna.

Römerbad Thermal Spa, Bad Kleinkirchheim, Carinthia

De la deschiderea sa in octombrie 2007, Romerbad a fost una din cele mai frumoase oaze alpine ale Europei.Au fost proiectate de acelasi architect care a proiectat si stadionul olimpic din Munhen.

Centrul are foarte multe zone de relaxare pe terase cu vedere directa catre munte.

Piscinele si saunele se intind pe 3 etaje :

-Romanum: in interior sunt 4 saune in stil roman, zone cu vapori de apa, fantani cu apa de baut. Inspre exterior exista o sauna in gradina si un bazin de innot, dusuri cu zapada.

-Noricum : zona este dominata de teme din natura : apa , padure, piatra si contine diverse saune  (Granatus stone sauna, Cembra Swiss stone pine sauna), un bar wellness si o zona de masaje.

-Maximum – este zona de relaxare de la ultimul etaj, cu sauna finlandeza, sauna cu aburi, sauna unde se pot face inhalatii de apa sarata, sauna cu infrarosii, sauna bio.

Bad Waltersdorf, in Styria – zona recunoscuta pentru apa cu continut ridicat de minerale care are un efect relaxant asupra fizicului si psihicului, este benefica pentru piele, intareste musculatura si tonifica intregul organism. Apa termala este racita la temperaturi de 28-37 de grade C, in functie de piscina.

 

 

Articole similare

  • Nu am gasit articole similare

Tags

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea