Valea Otztal – paradis pentru ski si drumetii

Valea Otztal este una dintre cele mai spectaculoase zone din Austria, cu o lungime de peste 65 de kilometri si cu cateva sute de varfuri peste 3000 de metri.

Intre cele cele mai cunoscute statiuni de ski din Otztal intalnim Solden, Hochsolden, Obergurgl sau Hochgurgl, considerate adevate paradisuri pentru schiori, atat datorita numarului mare de partii, cat si altitudinii la care se poate schi (datorita celor doi ghetari schiabili : Rettenbach si Tiefenbachferner).

Dupa ski turistii se pot relaxa la Aqua Dome Lagenfeld, unul dintre cele mai noi si moderne hiper-spauri din Austria.

Tot in Otztal gasim si al doilea cel mai inalt drum din Europa Ötztal Glacier Road, drumul care face legatura intre Solden si cei doi ghetari skiabili din apropiere Rettenbach si Tiefenbachferner). Din mai si pana in noiembrie, drumul este deschis circulatiei cu masina (distanta din Solden pana la ghetari este de aprox. 16 km, la o diferenta de altitudine de peste 1300 de metri), insa in timpul iernii este inchis (legatura cu ghetarii fiind posibila prin gondola Giggijock).

Cel mai apropiat oras mare de Otztal este Innsbruck, situat la aprox. 50 de km.

O statiune de ski mai putin cunoscuta romanilor din Otztal este Hochoetz, aflata chiar la intrarea in vale si accesibila fie din Oetz, fie din Ochsengarten. Resortul unul mult mai ieftin decat vecinele Solden sau Obergurgl, iar zapada este garantata intre decembrie si martie, datorita altitudinii (intre 1400 si 2200 de metri).

Pe de alta parte, partiile sunt mai putine, ‘doar’ 41 de km (in special partii rosii).

Articole similare

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea