Zauberg, Semmering – cea mai mare zona de ski iluminata din Europa

Desi nu este intre statiunile aflate in topul preferintelor romanilor, Zauberg, o mica statiune din imediata apropiere a Vienei are foarte multe de oferit atat vara, cat si iarna.

Zau[:ber:] este in special cunoscuta datorita proximitatii de Pasul Semmering, zona care este inscrisa si in Patrimoniul Mondial UNESCO pentru ca acolo a fost consruita cea mai veche cale ferata alpina din Europa.

In ciuda relativei lipse de notorietate a ZAUBERG are foarte multe de oferit. In primul rand, in Zauberg gasim cea mai mare zona de partii dotate cu nocturna din Europa (in total 13 km de partie nocturna, dintr-un total de 14 km). In plus, partiile sunt de cea mai buna calitate, Zauberg gazduind si competitii FIS.

Apoi, in sezonul de vara Zauberg gazduieste un mare parc de biking (Bike Park Semmering).

Un alt treilea avantaj al locatiei este distanta foarte mica fata de granita cu Romania, de doar aprx. 580 de km de la Bors (si aprx o ora de Viena).

Toate aceste avantaje, plusate de prezenta in apropiere a unui obiectiv de pe lista patrimoniului UNESCO fac din Zauberg o destinatie demna de luat in seama, mai ales daca iarna sunteti fani ai schiatului nocturn (partiile sunt deschise in fiecare zi pana la ora 21).

Articole similare

Tags

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea