1 mai in Viena

Pentru a petrece scurta vacanta de 1 mai iti recomandam o vizita la Viena.

Viena este un loc colorat si plin de viata, iar luna mai este perioada ideala pentru o vacanta  fiindca afara este insorit si inca nu foarte cald.

Fiindca 1 mai este sarbatoare internationala, oamenii se aduna pe terasele din Rathausplatz, piata din fata primariei. De regula se organizeaza si concerte .

De regula , magazinele sunt inchise in aceasta zi.

Ce se poate vizita ?

·         Albertinaplatz, pentru a putea admira doua monumente de mare anvergura: primul, conacul privat care este in proprietatea Habsburgilor, iar al doilea este Opera de Stat Viena.

·         biserica St. Charles- una din cele mai impresionante cladiri din Viena- in data de 1 mai se organizeaza un concert cu teme din Mozart si Vivaldi (60 de minute)

·         palatul Schonbrunn – si aici se poate participa la un concert cu teme din  Mozart si  Strauss cu incepere de la ora 20.30.

Poti consulta aici lista intreaga de evenimente disponibile pentru data de 1 mai 2015.

Daca ai o zi disponibila pentru relaxare in Viena puteti alege urmatorul traseu pentru a face o plimbare prin Viena.

·          Traseul incepe din fata Operei de Stat din Viena .

·         • Plimbarea continua pe Ringstrasse catre Hofburg unde se poate admira grupul statuar Reiterstandbild, intr-un spatiu atat de proeminent cum este spatiul din dreptul intrarii in Biblioteca Nationala din Heldenplatz.

·         Se poate poposi apoi la Volksgarten (Parcul Popular) dupa care ajungeti la Theseustempel (Templul lui Tezeu) ridicat in 1820. In fata templului se poate admira sculptura din bronz “Der Sieger” (Invingatorul).

·         Intoarcerea are loc tot prin Hofburg unde se poate vizita curtea interioara si faimoasele si colosalele statui “Patru lupte ale lui Hercule”.

·         De aici plimbarea continua pe strazile comerciale ale Vienei – Kohlmarkt und Graben care duc catre Stephansplatz, unde se afla Stephansdom, cea mai cunoscuta constructie gotica a Vienei.

·         Drumul continua catre Neuer Markt, aflata in imediata apropiere, unde este faimoasa Providentia-Brunnen (Fantana providentei) a sculptorului baroc Georg Raphael Donner (1693-1741).

Articole similare

  • Nu am gasit articole similare
  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea