5 obiective turistice in Innsbruck pe care nu trebuie sa le ratezi

Va propunem sa vizualizati cateva dintre atractiile si obiectivele turistice din Innsbruck, sunt doar o mica parte din ceea ce inseamna turism in acest oras.

  • Palatul Imperial Hofburg: capitala Alpilor – a fost pe vremuri resedinta suveranilor tirolezi. Palatul a fost construit de Arhiducele Siegmund in stil gotic tarziu, in jurul anului 1460. A fost recladit in stil baroc (dar cu detalii rococo) intre anii 1754 si 1773 la ordinele imparatesei Maria Tereza. Palatul, marginit de un set de turnuri boltite, este un exemplu excelent al arhitecturii seculare baroce. Structura palatului cuprinde patru aripi si o splendida sala ‘Riesensaal’ (Sala Uriasilor) pe doua etaje, pictata in alb si auriu si plina cu portrete ale Habsburgilor. Apartamentele imperiale constau din 25 de apartamente de stat, ce dateaza din secolele 18 si 19 si sala gigant (cea mai generoasa sala de banchete din Alpi). Subsolul in stil gotic poate fi inchiriat pentru evenimente speciale.
palatul-imperial-hofburg-din-innsbruck_fwwr
  • Castelul Ambras: (Ambras Schloss in limba germana) este unul dintre siturile culturale cele mai apreciate din capitala provinciei Tirol, Innsbruck, fiind pozitionat pe harta chiar deasupra acestuia. Originea sa este strans legata de viata si activitatea arhiducelui Ferdinand II, un adevarat print renascentist si un entuziast al artei si stiintelor. El fondeaza colectiile Ambras si proiecteaza pentru acestea un loc special, un muzeu concept al vremurilor sale, avangardist si ultramodern. Castelul este format din doua corpuri principale si o gradina. Castelul de jos sau Unterschloss incearca sa reconstruiasca conceputul initial al muzeului: camera arhiducelui de arta si curiozitati, armureria si Antiquariumul. Castelul de sus sau Hochschloss contine exceptionala galerie de portrete ale familiei Habsburg, cu peste 200 de picturi, incluzand lucrari ale lui Velasquez, Titian, Van Dyck si Lukas Cranach. La etajul superior al Hochschloss gasim o colectie de sculpturi din Evul Mediu tarziu.
  • Basilica din Wilten: este o biserica baroca, construita in 1751-1756 pe fundatiile unei foste capele. A fost ridicata pentru a gazdui tabloul Madona de la Patru Coloana. A fost proiectata de Franz de Paula Penz, iar interiorul este decorat in stil rococo.
maxresdefault (1)
  • Turnul Stadtturm: Turnul a fost construit in perioada 1442-1450 la cladirea vechii primarii si este, alaturi de Acoperisul Auriu si Coloana Sfintei Ana unul dintre simbolurile orasului Innsbruck. Constructia turnului orasului arata increderea sporita a cetatenilor si determinarea lor de a apara drepturile si libertatile tuturor cetatenilor. 
turnul-stadtturm-din-innsbruck_95dz
  • Biserica Hofkirche: se afla in centrul orasului Innsbruck, la marginea orasului vechi. Ea este numita si Biserica franciscana sau Schwarzmander-Kirche (Schwarzmander = barbati negri). A fost construita intre 1553 si 1563 ca biserica mormant pentru imparatul Maximilian I (decedat în 1519), care a fost, cu toate acestea, ingropat in Castelul din Wiener Neustadt.
Blick am 06.08.2007 auf die Innsbrucker Hofkirche. Sie beherbergt eines der bedeutendsten Kunstdenkm‰ler Tirols, das Grabmal des Kaisers Maximilians I. Es gilt als wichtigstes Werk deutscher Renaissance-Plastik. Innsbruck ist eine der vier St‰dte in ÷sterreich f¸r die Fuflball-EM 2008. Foto: Thomas Eisenhuth   +++(c) dpa - Report+++

Articole similare

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea