Cartierul Muzeelor – casa muzeelor de arta vieneze

Cartierul Muzeelor din Viena (MuseumsQuartier Wien) este, de fapt, un mini-cartier cu o suprafata de aproximativ 60.000 de metri patrati si care reprezinta cea de a opta zona culturala din lume (ca si marime).

Cartierul este combinatie de cladiri moderne si in stil baroc rezultata din reamenajarea in 1998 a fostelor grajduri ale Curtii Regale. In prezent, Cartierul Muzeelor gazduieste Muzeul Leopold, MUMOK (Muzeul de Arta Moderna), Architekturzentrum Wien (centru de expozitii arhitecturale), precum si vaste zone expozitionale, care gazduiesc in permanenta expozitii, evenimente si manifestari artistice.

Din punct de vedere al locatiei, Cartierul Muzeelor este situat central, in imediata apropiere a Mariahilfer Strasse si a Pietei Primariei (Rathausplatz).

Avand in vedere valoarea operelor de arta pe care gasim in Muzeul Leopold sau in MUMOK (inclusiv colectii intregi de Gustav Klimt, Egon Schiele si Oskar Kokoschka) dar si densitatii culturale din Cartier, recomandam tuturor pasionatilor de arta care se afla in Viena sa nu il rateze.

Sfat – nu mergeti in Cartierul Muzeelor pe fuga si alocativa suficient timp – vizitarea Muzeului Leopold sau a MUMOK necesita cel putin 4-5 ore pentru fiecare muzeu.

 

Articole similare

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea