Donauinselfest – cel mai mare eveniment in aer liber din Europa

 

Donauinselfest (Danube Island Festival) este un festival de muzica, anual, in aer liber, ce se desfasoara intotdeuana pe Insula Dunarii din centrul Vienei.

Aproape intotdeauna Festivalul se desfasoara la mijlocul lunii iunie.

Desi, se apropie de 3.000.000 de participanti este considerat a fi cel mai sigur festival de muzica din Europa (din cauza mobilizarii unui numar foarte mare de politisti care asigura ordinea la eveniment).

Donauinsel (Insula Dunarii) este o insula foarte lunga de 21 km si lata de doar aprox. 200 de metri, situata intre Dunare si Dunarea Noua (un canal artificial construit pe Dunare in Viena, ca parte a unui sistem de protectie impotriva inundatiilor). Insula este o zona foarte animata din punct de vedere al divertismentului, fiind plina de plaje (intre care cea mai cunoascuta Copa Cagrana – o aluzie la Copacabana din Rio de Janeiro), cluburi si terenuri de sport.

Spatiul de desfasurare al festivalului este de aprox 6 km, pe care sunt plasate mai multe scene cu un target extrem de diversificat – de la rock, pana la DJ, dar si fani ai muzicii simfonice (Orchestra Simfonica din Viena performeaza live la fiecare editie a festivalului).

 

Articole similare

  • Nu am gasit articole similare

Tags

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea