Graz, inima regiunii Styria

Daca te-ai gandit sa combini o excursie de ski cu un city break sau o excursie de vara, prin munti, cu vizitarea unui oras iti recomandam cu caldura orasul Graz, al carui centru vechi istoric este înscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Graz este capitala regiunii Styria din sud-estul Austriei si al doilea oras ca marime din Austria.Numele orasului provine din slovenul grad – adica castel.

Pe langa faptul ca este un important centru universitar avand 6 universitati si peste 44.000 studenti, Graz mai are in palmares titlul de Capitala Culturala a Europei in 2003 precum si Titlul de oras al deliciilor culinare in 2008.

Cand ajungi in acest minunat oras trebuie neparat sa vizitezi cateva din obiectivele turistice de mai jos :

Faimoasa cladire Kunsthaus care adaposteste Muzeul de arta din Graz, situata pe malul raului Mur care strabate orasul; Cladirea are o forma deosebita , moderna , fiind denumita chiar de arhitectii care au proiectat-o drept un “extraterestru prietenos”.Muzeul contine colectii de arta moderna, din ultimele 4 decenii.

Insula de pe raul Mur (Murinsel) – o insula artificiala din otel unde se gaseste o cafenea, un teatru in aer liber si un teren de joaca.

Turnul primariei

Schlossberg – dealul care domina orasul vechi si la care se poate ajunge cu ajutorul unui funicular.

Turnul cu ceas, Uhrturm, un simbol al orasului, situat in varful dealului

Opernhaus, principala locatie pentru spectacole de opera, opereta si balet .

Catedrala (Domul) construita in stil gotic

Gemaltes Haus (“casa pictata “), situata in Herrengasse 3. Este o cladire complet acoperita de fresce .

Mausoleul imparatului Ferdinand al doilea, situat langa catedrala, un simbol al manierismului. Aici este inmormantat Ferdinand al doilea impreuna cu sotia sa.

Palatul baroc Schloss Eggenberg situat in zona vestica a orasului.

• Desi printre obiectivele anterioare am mai strecurat si muzee, lista nu e deloc completa. In Graz sunt peste 20 de muzee printre care amintim : muzeul de istorie naturala, muzeul bisericii romano-catolice, muzeul arhelogic, muzeul folclorului, muzeul de criminologie, un muzeu pentru copii si multe altele.

• Cand obosit de plimbari doresti sa faci o mica pauza , te poti relaxa intr-una din nenumaratele cafenele sau in micile si cochetele restaurante care impanzesc orasul.

 

Articole similare

Tags

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea