Innsbruck

Iubitorii sporturilor de iarna au auzit cu siguranta de Innsbruck.

Capitala a provinciei Tirol, Innsbruck este un oras din sud vestul Austriei, situat pe raul Inn. In nord este marginit de muntii Karwendel iar la si sud de zona prealpina a muntelui Patscherkofel din Alpii Tuxer.

Datorita acestei pozitionari, Innsbruck este locatia ideala pentru ski in timpul iernii si pentru excursii montane in timpul verii.

Principalele resorturi de ski sunt : Nordkette , Axamer Lizum, Patscherkofel, Igls, Seefeld, Tulfes and Stubai Valley.

Jocurile olimpice de iarna au avut loc in Innsbruck de doua ori. Cu aceea performanta se pot lauda si St. Mortiz din Elvetia si Lake Placid, din New York.

Iata ce se poate vizita in oras:

Muzeul Armurii, un fost arsenal militar care acum adaposteste o colectie istorica si tehnica despre istoria Tyrolului

Muzeul provinciei Tyrol cunoscut si ca Ferdinandeum , fondat in 1823, care adaposteste colectii despre : istoria din preistorie pana in Evul Mediu timpuriu; arta mestesugului din perioada romanica , trecand prin gotic si ajungand la modern, o colectie de instrumente muzicale Jakob Stainer, opere de arta apartinand lui Michael Pacher, Lucas Cranach der Ältere, Rembrandt van Rijn, Joseph Anton Koch, Angelika Kauffmann, Franz Defregger and Albin Egger-Lienz.

Bisericile : Ursulinenkirche, Catedrala St. Jakob, Hofkirche (o biserica gotica construita de Ferdinand I in memoria bunicului sau Maximilian I si care adaposteste si mormantul lui Andreas Hofer, eroul national al Tirolului). Andreas Hofer (22 Noiembrie 1767 – 20 Februarie, 1810) a fost un hangiu tirolez si un mare patriot, lider al rebeliunii impotriva armatei lui Napoleon.

Gradina zoologica – Alpenzoo

• Gradina botanica

Hofgarten – care se intinde pe 10 hectare este un vast spatiu de recreere dotat cu o paleta larga de copaci, parcuri pentru copii si un restaurant popular.

 

Articole similare

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea