Orasul Bregenz – orasul perfect pentru plimbari si relaxare

Despre Bregenz

Bregenz are aproximativ 28.000 de locuitori și are rădăcini romane. Orasul a fost fondat inițial de romani în 15 î.Hr., când a fost cunoscut sub numele de Brigantium.

Bregenz este situat la marginea de nord a Alpilor, între Lacul Constanța (Bodensee) și Muntele  Pfänder (1064m). In parte de sud-vest se află delta Rin, o vale mare marginita de Elveția la est și Austria la vest. La nord, cu vedere spre Lacul Constance, sunt poalele alpine ale Allgäu Bavaria și satele pitorești din Baden-Württemberg din Germania.

Bregenz este capitala provinciei cele mai prospere din Austria. Malul lacului Constance, unul dintre cele mai mari lacuri din Europa, este la cateva minute distanta de centrul orasului. Cea mai frumoasa privesliste este seara, cand este recomandabil sa privesti apusul de soare de lana lac. Despre locuitorii din  Vorarlberg se spune că sunt foarte prietenosi și deschisi.

 

Cu ce alegeti sa va deplasati?

Cu avionul

Zurich-Kloten: un aeroport destul de mare, aproximativ 1 oră cu trenul / auto (100 km). Friedrichshafen: mai mic, dar mai aproape, aproximativ 40 km de Bregenz.

Munchen: Cel mai mare aeroport, aproximativ 2,5 h la Bregenz.

Altenrhein: Elveția, aproximativ 20 km la Bregenz, dar puține conexiuni la Viena.

Cu trenul

Stația Centrală (Hauptbahnhof) este situat în partea de nord a orașului, aproape de lac și centrul orașului. Există cate legaturi de la Viena cu opriri în Linz, Salzburg, Innsbruck . Trenul face 6-7 ore de la Viena, în general, trenurile ÖBB-IC sunt cele mai lent, dar este, de asemenea, un tren de mare viteză numit RJ (RailJet) pentru același preț. Prețul pentru ambele trenuri de la Viena la Bregenz este de aproximativ 60 €.

Cu mașina

Din direcția Viena: Pe A1 prin Salzburg. În Rosenheim / Ger, va trebui să decidă dacă vă conduce prin Munchen (trafic intens) sau prin Innsbruck (Arlberg Ttunnel 13 €).

Din Chur / Zurich: aproximativ 10 km de autostrada .

Cu autobuzul

Verificati compania Eurolines pentru autobuzele de la Viena și Berlin.

Ce poti sa vizitezi?

  • Kunsthaus Bregenz (KUB) – Expoziții de artă contemporană. Cladirea a fost proiectata de Peter Zumthor. Tarif: 9.00 EUR standard, 6,50 EUR pret redus, gratuit pentru persoanele cu varsta sub 19 ani inclusiv.
  • Martinsturm (Turnul lui Martin) – cel mai frumos reper al orasului Bregenz, turnul avand cea mai mare ,,cupola de ceapa’’ din Europa.
  • Seebühne și Festival House
  • Wettingen-Mehrerau Abbey- Un pic în afara orașului, dar se poate ajunge cu ușurință pe jos sau cu bicicleta de-a lungul lacului. Aproximativ 2 km de gara principală.

 

Ce poti sa faci?

În timpul verii, Bregenz oferă multe posibilități. Bregenz este splendid pentru înot în lac (temperatura lacului ajunge la 26 de grade Celsius in vara), drumeții, ciclism, și mai multe alte sporturi.

Festivalul Bregenz (Bregenzer Festspiele),] este un festival celebru ce tine de la mijlocul lunii iulie la mijlocul lunii august și atrage peste 200.000 de vizitatori în fiecare an. Piesa centrală a festivalului este scena plutitoare construita pe Lacul Constance, find astfel cea mai mare scena plutitoare din lume.

O serie de concerte orchestrale și alte evenimente culturale au loc in aceasta perioada la Festival House.

Lacul Promenade este un loc foarte popular pentru cei ce iubesc plimbarile relaxante de seara. Există căi umbrite și restaurante în aer liber.

Alte lucruri de facut:

Piscină: complexul are o piscină mare în aer liber și o piscină interioară. Este functionala de la inceputul lunii mai , pana la începutul lunii septembrie.

Croaziere cu barca: din aprilie până în octombrie, Vorarlberg Lines oferă o varietate de croaziere pe Lacul Constance. Se poate lua în considerare, de asemenea, o scurtă excursie la portul german Lindau. Într-o zi însorită, portul oferă priveliști splendide ale peisajului elvetian.

 

Articole similare

  • Nu am gasit articole similare
  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea