Parcurile naturale din Austria – locurile perfecte pentru iubitorii de natura

Neusiedler See-Seewinkel National Park

Neusiedler See-Seewinkel National Park este parcul national care traverseaza granita Austriei spre Ungaria, si are o priveliste incantatoare. Este unul dintre parcurile care iti ofera cel mai splendid peisaj din Europa, cu paturi de stuf, pășuni, mlaștină și lacuri de apă sărată, care dispar periodic și reapar. Centura de stuf inconjoara Lacul Neusiedl si merge de-a lungul Deltei Dunarii, fiind a doua ca si marime din Europa. Flora si fauna vin impreuna pentru a produce o priveliste minunata: broasca Balcanica oracaie, in timp ce tritonul cu negi al Dunarii vaneaza rame si melci. In plus, malul lacului formeaza o pozitie perfecta pentru a putea privii paradisul pasarilor care bantuie cerul, dar si pentru a venii pentru plimbari cu bicicleta.

Donau-Auen National Park

Cel mai mare peisaj de pajisti riverane din Europa Centrala serveste ca habitat pentru mai mult de 5.000 de sepcii de animale. Paradisul natural este intact  si se afla chiar langa Viena, oferindu-ne o zona perfecta pentru recreere celor care vor sa exploreze pe jos zonele invecinate sis a se minuneze de frumusetea naturala a locurilor. Parcul ofera totodata si numeroase activitati, excursii pe joss au cu barca.

River Park Thayatal

Raul Thaya, ce se afla  in Parcul Thayatal a sapat intr-o roca dura a Waldviertel mai mult de 150 m adancime, ceea ce iti ofera o priveliste minunata de vale.  Datorita numeroaselor atractii naturale, acesta a fost declarat parc national inca de la inceputul anilor 2000. Pajistile, dealurile impadurite, stancile si intinderile de pasune, ofera un habitat pentru numeroase specii rare de plante si animale, cum ar fi bufnita vulture, barza neagra, soparla verde si iris colorat. Un farmec aparte a acestei vai, este binecunoscuta creasta ingusta de roca de la “Umlaufberg” care separa cele doua sectiuni ale raului. Un alt punct principal de atractie al parcului este varietatea castelelor si  fortaretelor si legendele care au aparut odata cu ele.

Hohe Tauren National Park

Cea mai mare zona de peisaj protejat din Europa Centrala se extinde peste trei provincii austriece: Tirol, Carinthia si Salzburg. Parcul National Hohe Tauren este o regiune de paduri vechi, pasuni alpine verzi luxuriante, versanti stancosi si cascade spectaculoase.  Acest parc contine mai mult de o suta de varfuri ce depasesc 3.000 m inaltime si o mare diversitate de fauna si flora. Autoritatile locale ruleaza un program de activitati pentru plimbari pe joss au cu bicicleta.

 

Bilder_oben_see

nationalpark

 

 

descărcare

 

descărcare (1)

Articole similare

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea