Pestera naturala Dachstein – monument la nivel mondial

Dachstein este o pestere renumita la nivel mondial, fiind o pestera naturala , pe care o puteti vizita in Obertraun, Austria. Este un monument natural printre cele mai importante din Austria fiind descoperita in urma cu 100 de ani.

Pestera gazduieste mai multe pesteri printre care una dintre cele mai importante fiind o pestera de gheata gigant. Aceasta pestera este vizitata de peste 150.000 de persoane anual, iar turistii au parte de ghizi turistici care ii plimba in toate camerele subterane ale acestei pesteri.Adancimea pesterii poate sa ajunga si pana la 25 de metri.

O alta pestera de o deosebita frumusete si importanta este Pestera Mamut a carei lungime este atat de mare incat si astazi inca se mai exploreaza camerele subterane.

Pestera Obertraun, pestera in care inca mai curg ape subterane, fiind singura la acest capitol, se afla cel mai aproape de orasul Obertraun. Datorita acestui fapt, primavara nu este indicat sa vina turisti sa viziteze pentru ca se degheata apa ca urmare a trecerii iernii fiind deosebit de periculos pentru acestia.

Tururile cu ghid incep la intrarea fiecarei pesteri.

imagesQ2457F8B

 

imagesQ2Y30GIM

 

imagesZP2XKYP8

 

Articole similare

  • Nu am gasit articole similare
  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea