Sankt Polten

La numai o ora de mers cu masina de Viena se afla minunatul orasel Sankt Pölten.

Orasul, situat pe raul Traisen, este capitala regiunii Austria de Jos din nord estul Austriei. Are in jur de 52.000 de locuitori.

Zona veche a orasului este construita pe locatia unui vechi oras roman, din secolele 2- 4. Denumirea orasului are origini romane, de la Hippolytus al Romei. Initial s-a numit Sankt Hippolyt, apoi Sankt Polyt pentru a ajunge in cele din urma Sankt Pölten. In aceasta zona domina stilul baroc.

La polul opus se afla zona noua a orasului dominata de o arhitectura moderna .

In oras se poate vizita cladirea primariei, un adevarat simbol al orasului, cladirea diocezei, in trecut o manastire , care acum adaposteste si un muzeu la etajul al doilea, catedrala, fosta bazilica romana, adaptata in stil baroc, Franziskanerkirche, in trecut o biserica carmelita, cu fatada in stil rococo, cladirea teatrului, Riemerplatz, o piata construita exclusiv in stil baroc, in mijlocul careia este o moderna statuie din marmura, farmacia Löwen-Apotheke, veche din 1545, Herrenplatz, o alta piata caracterizata prin cladiri baroce, muzeul regiunii Austria de Jos, specializat in natura, arta si istorie locala, Turnul sunetului – o galerie pe trei nivele cu o priveliste uimitoare la ultimul etaj.

Birourile locale de turism organizeaza tururi ale orasului insotite de ghizi specializati , care dureaza in jur de 1.5 ore. Pentru cei ca stau peste noapte sau care consuma de la restaurantele locale, aceste tururi sunt gratuite.

Amatorii de cumparaturi pot gasi aici doua cea mai mare veche strada pietonala din Austria.

 

Articole similare

  • Nu am gasit articole similare

Tags

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea