Tirol, locul perfect pentru vacanta ta

Tirol este una din cele mai faimoase regiuni din Austria, recunoscuta atat pentru atractiile culturale cat si pentru cele naturale.

Regiunea este impartita in doua : o parte mai mare –Tirolul de Nord (Nordtirol) si una mai mica, Tirolul de Est (Osttirol).

Capitala regiunii este Innsbruck , un binecunoscut oras universitar.

Tirolul este popular in special pentru statiunile de ski , cele mai cunoscute fiind : Kitzbühel, Ischgl si St. Anton.

Iata numai cateva dintre zonele de interes turistic :

Gradina zoologica alpina

Swarovski Crystal Worlds

Centrul istoric din Innsbruck

Ski pe cei 5 ghetari din Tirol : Kaunertal, Pitztal, Sölden, Stubai şi Hintertux. Cei 5 ghetari ofera cea mai fină zăpadă garantată din octombrie până în mai, pârtii diverse şi foarte bine mentinute.

Alpinolino, parcul de aventuri alpine situat la o altitudine de 1.770 m in care vizitatorii pot afla multe lucruri noi despre animalele si vegetatia din muntii tirolezi .

FeuerWerk – cea mai moderna si mai economica centrala termica din lume care alaturi de SichtBAR constituie locul perfect oranizarea de evenimente, degustari de vinuri, etc.

FeuerWerk este atat o capodopera arhitecturala cat si un centru cultural, aici organizandu-se expozitii, concerte, reprezentatii teatrale, seminarii, etc.

Palatul Enzenberg, din orasul Schwaz construit in 1515 de Jakob Tänzel si care poate fi vizitat doar in timpul expozitiilor.

Castelul Ambras, situat deasupra Innsbruck, construit de arhiducele Ferdinand II al Austriei, dateza din secolul al 16-lea. Aceasta a fost resedinta preferata a lui Ferdinand si centrul vietii culturale de la curtea sa.

Castelul adaposteste si expozitii :precum Galeria miracolelor (Wunderkammer) care are expuse obiecte precum corali, cornuri de rinoceri, artefacte aduse inapoi in Europa de catre primii exploratori, o galerie a portretelor habsburgilor, opere de Tizian, Van Dyck, Diego Velásquez.

Castelul Burg Berneck – aflat in proprietate privata si care poate fi vizitat doar in tururi insotite de ghid, din iulie pana in septembrie, vinerea si sambata, intre orele 10 si 11. Primele mentiuni istorice cu privire la castel dateaza din 1225.

Castelul Friedberg , situat in oraselul Volders, metionat pentru prima data in anul 1000 , si care a fost renovat de cateva ori pana in momentul de fata.

Acestea sunt numai cateva din atractiile turistice care pot face de neuitat o vacanta in Tirol .

 

 

Articole similare

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea