TOP 5 drumuri alpine

 

Primul loc in top il ocupa Grossglockner Hochalpenstrasse  , care in urma statisticilor , acesta atrage anual peste 50 de milioane de vizitatori, ocupand locul II ca si obiectiv turistic din Austria. Cunoscut si ca  ‘’Drumul de Vis din Alpi’’, are o lungime de aproape 50 de km si o latime de 7,5 m, cu o inclinatie maxima de 12%, iar altitudinea maxima la care acest drum poate sa ajunga este de 2571 metri atinsa in varful Edelweissspitze. Drumul este inchis pe timp de noapte, iar in timpul anulul este inchis din octombrie pana in mai. De vizitat: ghetar, marmote.

Malta Hochalpenstrasse  urca de la o altitudine de 910 m la 1933 m si are o lungime de aproximativ 14 km. Drumul este brazdat de tunele, iar unele portiuni din acesta sunt semaforizate fiind atata de ingust incat incape o singura masina. Drumul este inchis din octombrie pana in luna mai, in functie de vreme. De vizitat : cascadele  Melnik si Fallbach, baraj.

Drumul Silvretta atinge altitudinea maxima in dreptul lacului cu acelasi nume, respectiv 2032 m, si are o lungime de 22.3 km. Drumul face legatura intre landurile Tirol si Vorarlberg si are 34 de curbe. Drumul este  inchis din octombrie pana in luna mai/iunie. De vizitat: Lacurile Silvretta si Vermunt, landul vecin Vorarlberg.

Gerlos Hochalpenstrasse  are o lungime de 12 km si atinge altitudinea maxima de 1630 m.  Drumul este deschis tot anul. De vizitat: Valea Ziller, cascada Krimml, lacul Durlassboden.

 Panorama Arlbergstrasse  este des utilizat de catre cei care doresc sa evite parcurgerea celui mai lung tunel din Austria, Arlberg, cu o lungime de 14 km. In detrimentul acestui tunel, veti avea parte de peisaje spectaculoase . Deschis tot timpul anului, exceptie in cazul in care stratul de zapada este prea mare.

Toate aceste drumuri sunt cu taxa, cu exceptia ultimului .

 

1261-1

 

7081

 

images (1)

 

images

Articole similare

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea