Viena, orasul cu cel mai puternic iz epocal

Viena este situata pe Dunare, la poalele masivului muntos Padurea Vieneza (Wienerwald) si concentreaza o cincime din populatia tarii. Viena va asteapta cu arhitectura sa baroca splendida, cu porti si fatade bine ornate, inspirata si creata de mesteri pregatiti in Italia si care au avut ambitia in secolele XVII si XVIII sa creeze aici o replica a Romei.

Meritul de a fi inscrisa in patrimoniul mondial UNESCO se datoreaza categoric arhitecturii sale spectaculoase. Inca de la prima vizita in capital Austriei, Viena uimeste prin cadrul sau romantic si arhitectura sa mirobolanta. Numeroasele si remarcabilele sale monumente se inscriu perfect in schema prestigioasa a orasului. Este o adevarata placere si incantare sa te plimbi prin strazile somptuoase . Viena se dezvaluie atemporal, cu sunet de trompete si muzica de camera, fiind un oras muzical. Desi cadrul este romantic, ne ofera constant impresia de imprimare a trecutului sau prestigios.

Pentru iubitorii de cultura, va propunem sa vizitati adevarate monumente istorice si de mare prestigiu, astfel incepeti itinerariul cu biserica Sfantul Petru (Saint-Pierre), dupa care parcurgeti unul dintre cele mai frumoase locuri ale capitalei Austriei, si anume Graben. Pe urma se ajunge in inima religioasa a Vienei, si anume la Catedrala Sfantul Stefan (Stephansdom) . Biserica Capucinilor este urmatorul punct de vizita care nu trebuie sub nicio forma ezitat, iar pe urma sa nu uitati sa intrati in Cripta Imperiala (Kaisergruft), aceasta fiind bijuteria cladirii.

Pe urma trebuie sa ajungeti in Albertinaplatz, pentru a putea admira doua monumente de mare anvergura: primul, conacul privat care este in proprietatea Habsburgilor, iar al doilea este Opera de Stat Viena.

Palatul Imperial (Hofbur) cat si Neueburg (noul palat), se inscriu in lista palatelor care pun amprenta asupra splendorii vieneze. Puteti admira frumoasa biserica St. Charles. La cativa pasi de mers pe jos, se afla unul dintre cele mai frumoase monumente ale orasului: Belvedere. In cele din urma, in vestul orasului, nu uitati sa vizitati monumentul, probabil, cel mai faimos din Viena, Palatul Schonbrunn! Cunoscut pentru gazduirea, printre altele, a imparateasei Sissi, acest monument baroc va ofera numeroase surprize in cele peste 1400 de piese!

Tot ce ramane de facut este sa va privati de ritmul alert de zi cu zi impus de viata cotidiana si sa va delectati privirea cu o vacanta la Viena pentru a imortaliza splendidele locuri vieneze. Mai jos veti gasi o galerie foto cu principalele monumente si cladiri.

hofburg Opera-de-Stat-Viena saint pierre schonbrunn st charles DCF 1.0

 

Articole similare

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea