Wörthersee

Wörthersee este o regiune din Carinthia, Austria.

Numele ei provine de la lacul Wörthersee care este cel mai mare din Carinthia si totodata o atractie turistica importanta mai ales in timpul verii.Este adesea supranumita un Monte Carlo al Austriei.

Printre motivele pentru care turistii sunt atrasi de scaldatul in lacul Wörthersee se numara temperatura ridicata (in medie 21-23 grade C), limpezimea apei, culoarea albastru-verzui si locatia protejata de vanturi puternice.

Wörthersee se afla la numai o ora si jumatate de mers cu masina de Graz si la doua ore de Salzburg.

Lacul are in jur de 20 km lungime si 1-2 km latime. Tarmul de nord este puternic construit . Principalele orase sunt Krumpendorf, Pörtschach si Velden.Tarmul de sud este mai linistit si mai putin dezvoltat.

Aproximativ din 10 in 10 ani lacul ingheata transformandu-se intr-un adevarat paradis pentru patinatori.

Pentru cei care isi petrec vacanta in cele peste 100 de hoteluri si pensiuni din regiune este disponibil in mod gratuit un card . Acesta se primeste automat la sosire si este util pentru ca asigura accesul gratuit in diverse locuri. Cu acest card se obtine si o reducere de pana la 50% la transportul public in Carinthia. In fiecare saptamana din Aprilie pana in Octombrie se pot alege 3 drumetii din marea varietate de optiuni disponibile. La Keutschacher See, Rauschelesee si binenteles la lacul Wörtherse intrarea este gratuita. De asemenea, sunt incluse intrari gratuite la peste 100 de obiective si atractii turistice din toata Carinthia, iar la anumite sporturi cum sunt : tenis, inchiriere de biciclete, wellness, ski pe apa, scufundari, calarie, canoe se obtin discounturi de pana la 30%.

 

Articole similare

  • Cumparaturi la eMAG
  • Cumparaturi la FashionDays
  • Profil Google Plus Delia Mircea